Пак слагат бариери на Слънчев бряг

  • 07 май 2012 07:38

  • 1399
  • 2
Пак слагат бариери на Слънчев бряг
©

Пореден скандал назрява в Слънчев бряг заради слуха, че на всички входове ще бъдат спуснати бариери. Спорът дали да има или не такса "вход" пламна с пълна сила дни преди старта на сезона, пише Стандарт. Хотелиери се стягат отново за бой, след като разузнали, че ръководството на курорта се готви да спусне бариери за всички входове за комплекса.

Изненадата това лято е, че таксата за достъп вече ще плащат и всички туристи, които влизат в Сънито с автомобилите си. Колко ще коства удоволствието да се озовеш в комплекса, все още не е решено, твърдят хотелиери. Това ще удари най-вече по джоба на родните летовници, които пристигат задължително със семейното возило.

От Съюза на собствениците са категорични, че ограничителният режим ще прогони много от българските туристи. Освен че ще плащат налог, за да преминат бариерата, те ще трябва да се бръкнат и за платен паркинг за всеки ден от почивката си. От борда на "Слънчев бряг" АД заявиха, че до момента все още няма никаква яснота какъв ще бъде пропускателният режим и дали ще има бариери.

Шефовете на курорта обаче признаха, че са възложили разработването на новата транспортна схема на частна фирма, която все още не е готова в окончателен вариант. Хотелиери заплашиха със стачки и живи вериги, ако таксата "вход" влезе в сила. Те припомниха, че преди няколко години бариерите бяха премахнати принудително с прокурорско разпореждане като незаконни и заявиха, че ако отново бъдат спуснати, ще водят битка в съда.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1399 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гого Туриста

2012.05.09 | 13:10

2
Слънев бряг и почивка - глупости! Джангър и чалга във всичко! Не ми пука от таксите на входа - все едно там няма да ми стъпи крака. Не съм съгласен с парите си да подпомагам мутри и крадци и в замяна да получавам шум, чалга и мръсония. Всичко бетонирахте и застроихте, кото в Столипиново. Стойте си там и му се радвайте. т мен пари няма да вземете. Ето я Гърция на 308 км. Айде много здраве.
анонимна

2012.05.08 | 15:31

1
Ами то така или иначе контингента е от малолетни чуждестранни хлапаци, на които са им абсолютно достатъчни баровете в Слънчев бряг и които дори не знаят в коя държава са били на почивка след като се приберат! Сложат ли се бариери сезона от слаб ще стане нулев!!!

Добави коментар

Водещи новини