Според БХРА бъдещето на ресторантьорския сектор трябва да се обсъжда с всички заинтересовани

20 януари 2021 14:53

 Според БХРА бъдещето на ресторантьорския сектор трябва да се обсъжда с всички заинтересовани
© Pixabay
473 1

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ се обявява категорично против решението на министри от кабинета да преговарят за бъдещето на целия ресторантьорски сектор само с малка част от представителите му, съобщиха от организацията.

Според БХРА не е коректно на разговори, от които зависи работата на хиляди заведения в страната, да се "викат единствено любими на властта организации или пък тези, които са най-кресливи и извиват ръце". От организацията настояват мерките да се обсъждат с всички заинтересовани.

От БХРА искат ясни правила и критерии за затягане и разхлабване на мерките, за обяснение защо големите вериги, които не продават стоки от първа необходимост, са по-опасни от заведенията, в които се спазват предписаните мерки и социална дистанция, с какво вечерният час спира вируса. Сред другите искания на организацията са да бъде замразено плащането на данък "сгради" и такса "смет", удължаване на мораториума върху кредитите с поне още две години, както и за лесен достъп до евтини заеми.

Хотелиери и ресторантьори пак скочиха, питат при какви условия ще отворят забранените бизнеси

Novini.bg
473 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Тц

2021.01.20 | 16:22

130759
Не отивам на заведение, ще си ям и пия в къщи!

Добави коментар