Марияна Николова се срещна с посланика на Израел у нас

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Н. Пр. Йолам Елрон, посланик на Израел в София.

,,Сътрудничеството в областта на туризма между нашите две страни е от особено значение, като Израел традиционно е един от най-важните пазари за българския туризъм. И българските държавни институции полагат последователни усилия, за да осигурят най-добрите условия за израелските туристи и туроператори, популяризирайки България като целогодишна туристическа дестинация'', заяви вицепремиерът.

Министърът информира още, че от януари до 20 декември 2020 година са отчетени над 50 хил. израелски туристи в местата за настаняване според данни от системата ЕСТИ. По думите ѝ статистиката от граничните пунктове показва, че в периода януари-ноември 2020 г. спадът в броя на посещенията на гости от Израел у нас е 77%, като през 2019 година те са достигнали над 244 хил.

Израел затяга въведената заради коронавируса обща карантина

Ще се радвам да обмислим възможността за провеждане на Българо-израелски форум в областта на туризма през настоящата година, посочи министърът и уточни, че форумът ще предостави възможност за насърчаване и задълбочаване на сътрудничеството и контактите на туристическия бизнес на двете страни с институционалната подкрепа на правителствата на България и Израел.

,,Сред ресорите ми е киберсигурността и в тази връзка бих искала да предложа да бъде проучена възможността за подписване на двустранно споразумение в областта на киберсигурността'', заяви вицепремиерът, като коментира, че Израел има значителен опит, който може да бъде полезен и за България.

Виждам каква сериозна работа вършите за подпомагане на туризма и това е забележително. Огромна благодарност за доверието към нас, че отворихте границите си за израелски туристи, България има много предимства за нас и не спира да ни удивлява, посочи Н. Пр. Йолам Елрон..

Той изрази надежда, че цифрите за броя на посещенията много бързо ще се увеличат, когато пътуванията са възможни. Израелските туристи чакат с нетърпение да се върнат тук, информира Н. Пр. Елрон, като уточни, че сега върви процес по ваксинация и очакванията са до средата на годината да приключи кризата, причинена от коронавируса.

Въпреки локдауна в Израел регистрираха нов антирекорд на заразени за денонощие

Вицепремиерът благодари на посланик Елрон за съдействието и подкрепата от израелска страна и увери, че в условията на продължаващата пандемия от коронавирус правителството и в частност Министерството на туризма полагат всички необходими мерки, които да гарантират сигурността и здравето на всички граждани.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет