Марияна Николова се срещна с Франк Кванте

  • 15 декември 2020 14:15

  • 310
  • 0
Марияна Николова се срещна с Франк Кванте
© Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и проведе работна среща с Франк Кванте, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Безпрецедентният спад в международните пътувания, по някои изчисления представляващ повече от 70% спрямо миналата година, и различните ограничения за пътуване намалиха значително обема на пътникопотоците, ситуацията в момента продължава да ограничава свободното движение на хора и това несъмнено се отразява и на туризма, заяви вицепремиерът. И коментира, че забавянето на международните пътувания и посещения ще има опустошителен ефект върху туризма и националните икономики на редица държави от цял свят.

Марияна Николова обсъди с Разван Пиржол, държавен секретар по туризма на Румъния, актуални теми в сектора

Министърът посочи още, че трябва да се направи повече за адаптиране на ограниченията за пътуване, за да се отговори на специфичните рискове за здравето на пътниците и за приемащите дестинации, като същевременно бъде улеснено пътуването за тези, които отговарят на въведените изисквания. В този ред на мисли за нас като министерство е важно да работим с Вас в тясно сътрудничество, да обсъдим формулирането и имплементирането на онези мерки и политики, които ще гарантират запазване достъпността и наличието на добри транспортни връзки, така че страната ни да остане предпочитана туристическа дестинация, подчерта тя. И увери събеседниците си, че Министерството на туризма полага всички необходими усилия за справяне с кризата в сектора и запазване и насърчаване на туристопотоците към страната ни.

Общият спад на полетите на летищата Варна и Бургас е около 80 на сто, информира г-н Кванте. Той благодари на правителството за въвеждането на мярката 60/40 и допълни, че работят в непрекъснат контакт с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По думите му в момента се работи по подготовката за следващата година, като се наблюдават положителни тенденции в резервациите за полети от някои дестинации, например от пазар Полша и Германия записванията са почти на нивата от 2019 година. Подготвяме се и за създаване на възможност на двете летища да се правят бързи тестове, поясни още изпълнителният директор. И уточни, че на портовете вече е създадена организация на тестване на пътниците с ПСР.

Последвайте канала на

Novini.bg
310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини