Вицепремиерът Николова откри българо-турски онлайн бизнес форум

  • 17 ноември 2020 13:00

  • 273
  • 0
Вицепремиерът Николова откри българо-турски онлайн бизнес форум
© Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и откри българо-турски онлайн бизнес форум, съобщиха от министерството. Събитието е организирано от Министерството на туризма заедно с посолствата на България и Турция и бизнес и туристическите сдружения в двете държави.

В дискусията са се включили близо 50 участници, като са били обсъдени възможностите за инвестиции в областта на туризма в двете страни, начините за улесняване на потока на туристи и обмяната на успешни практики в дигитализацията на сектора.

Министър Николова е заявила, че намерението на българското правителство в настоящата ситуация е да поддържа политика на максимална гъвкавост по отношение на режима на преминаване на границите е и допълнила, че България и Турция определено дават положителен пример в това отношение, защото е важно да се съхранят резултатите и параметрите на обмена на туристи, на търговския оборот и инвестициите.

Марияна Николова: Няма да затваряме границата с Турция, бихме могли да изискваме най-много PCR тест

Вицепремиерът е коментирала още, че България и Турция са създали положителна традиция на деловите връзки помежду си, тъй като голяма част от бизнеса в двете държави работи с партньори от насрещната страна от много години.

Айлин Секизкьок, посланик на Турция, е благодарила на министър Николова за усилията, които полага за насърчаване на туристопотока между двете съседни страни и е коментирала, че е важно границите да бъдат отворени, за да могат гражданите да пътуват. По думите ѝ Турция, както и България, взима всички необходими мерки, за да гарантира сигурността на гостите си и да им осигури безопасен престой.

Валентин Дончев, неакредитиран посланик в Истанбул, е пояснил, че Турция е една от най-желаните дестинации за българските туристи през последните години и е от изключително значение двете страни да продължат добрите си взаимоотношения в бъдеще.

Последвайте канала на

Novini.bg
273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини