Затварят музеите във Ватикана

  • 04 ноември 2020 17:32

  • 464
  • 0
Затварят музеите във Ватикана
© Pixabay

Ватиканските музеи и папските вили ще бъда затворени от 5 ноември в продължение на един месец, съобщиха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Те цитират съобщение за медиите на пресслужбата на светия престол.

"В съответствие  с разпорежданията на италианските власти, продиктувани от епидемиологичната обстановка, от четвъртък, 5 ноември, ще бъдат затворени ватиканските музеи и музеите на папските вили, а също така ще бъдат спрени археологическите разкопки" се казва в съобщението, предава БТА. 

По-рано стана известно, че италианският премиер Джузепе Конте е подписал нов указ за въвеждане на допълнителни ограничителни мерки във връзка с пандемията. Сред тях фигурират затварянето на музеите и на изложбените зали на цялата територия на страната. Действието на документа ще бъде в сила до 3 декември.

По време на първата вълна от пандемията ватиканските музеи, които са важен източник на приходи за хазната на папския град-държава, бяха закрити за период от почти три месеца. Те бяха тържествено повторно открити на 1 юни и бяха посетени през летния период от хиляди туристи. Но потокът беше значително по-малък от обичайния, при който посещаемостта достигаше над 20 хиляди души на ден.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини