Гръцкият посланик у нас: България е последната държава, с която ще си затворим границите

  • 29 октомври 2020 18:20

  • 37687
  • 1
Гръцкият посланик у нас: България е последната държава, с която ще си затворим  границите
© Министерство на туризма

И за България, и за Гърция туризмът има фундаментално значение, като вярвам, че ние не сме конкуренти, а партньори, работещи за неговото развитие. Мога да кажа това с чиста съвест, защото всеки от нас може да бъде доволен от баланса между посещенията на туристи от двете страни на границата. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и по време на срещата си с гръцкия посланик у нас Димитриос Хронопулос.

Министър Николова уточни, че двустранните отношения между България и Гърция са прекрасен пример за взаимодействие в региона на Балканите и Югоизточна Европа. И допълни, че ежегодно по милион и половина български и гръцки граждани пресичат държавните предели, използвайки модернизираната инфраструктура и отличните възможности за туризъм.

Новият неочакван и коварен неприятел ни принуждава да работим много по-интензивно, за да подкрепяме туристическата си индустрия, коментира министър Николова.

Тя разясни още, че България разчита изключително много на силния и ясен глас на Гърция в ЕС в борбата за привличане на повече ресурси за туризма.

България ще е последната държава, с която ще си затворим границите, мога да Ви уверя в това, заяви Н. пр. Хронопулос и допълни, че страната ни е коридорът за Гърция към Северна Европа.

По думите му органичаване на пътуванията би се наложило, ако има много тежка епидемична обстановка, която да налага затваряне с цел запазване на здравето на хората. Според него е важно да има прозрачност при обявяването на данните за положително заболелите от COVID-19 - така, ако има проблеми, ще можем да ги преодоляваме заедно.

Вицепремиерът Николова разговаря с представители на Българска лавинна асоциация

Димитриос Хронопулос посочи още, че в негово лице страната ни има надежден партньор за комуникация и връзка с Атина и заяви, че посолството ще съдейства при необходимост за придвижване на всякакви информация, за поддържане на положителна връзка между двете страни.

В рамките на работната среща бе обсъдено и провеждането на видеоразговор между министър Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и и гръцкия министър на туризма Хари Теохарис във възможно най-кратки срокове с цел да бъде обсъдена актуалната ситуация в сектора и набелязани инициативи, с които да подпомогнем развитието на туризма в двете страни.

Последвайте канала на

Novini.bg
37687 1

Коментари 1

Добави коментар
корона

2020.10.29 | 23:33

1
Да попитам - за гърците влизащи в България изисква ли се негативен PCR тест? За един приятел питам.

Добави коментар

Водещи новини