Туризмът ни се прицели в албанците

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и проведе работна среща с Н.Пр. Доника Ходжа, извънреден и пълномощен посланик на Албания у нас, съобщиха от пресцентъра на министерството.

По време на срещата министърът поясни, че Албания е сред перспективните туристически пазари за нашата страна, като през 2019 г. са отчетени близо 36 000 посещения на албански граждани в България.

Преди пандемията тази дестинация се отличаваше като един от най-бързо растящите пазари за изходящ туризъм – общо 18 491 българи са пътували до Албания за 2019 г., като се наблюдава значителен ръст от 34,5% спрямо 2018 г., уточни министър Николова. И добави, че на междудържавно равнище контактите в областта на туризма са интензивни.

Тя поясни, че България работи успешно с албанската страна и в редица международни формати за сътрудничество като Световната организация по туризъм, Организацията за черноморско икономическо сътрудничество и др.

Експерт: През това лято печалби реализираха само малките хотели

Посланик Доника Ходжа благодари за срещата и поздрави министъра за новия пост. Сътрудничеството между двете страни е добро, като и за България, и за Албания туристическият сектор е от изключително значение. И добави, че в Албания туризмът формира повече от 8% от БВП.

Тя коментира още, че в пандемията от COVID-19 туризмът бе засегнат най-много, и поздрави българското правителство за решенията и предприетите действия в тази сложна ситуация. Няма лесни стъпки, но е важно да се излезе по-бързо от кризата, каза още албанският посланик.

Министър Николова и г-жа Ходжа обсъдиха и подписването на Меморандум за сътрудничество между Министерството на туризма на България и Министерството на туризма и околната среда на Албания, което допълнително би насърчило двустранните отношения в областта на туризма.

Коментари

  1. 2020.10.02 | 16:33
    Да го албанците. Елате в западна европа и вижте мнението з тях. Наркомафуоти, използвачи, крадци и боклуци! Ай бегай бе
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет