Круизен кораб отплава за гръцките острови след фалшива тревога за COVID-19

Германски круизен кораб, който бе закотвен в пристанище Пирея заради позитивни тестове за коронавирус на членове от екипажа, се очаква да продължи обиколката си на гръцките острови, след като повторните тестове се оказаха негативни, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14134

Дванайсетте членове на екипажа, които дадоха положителни тестове в понеделник, впоследствие са били тествани три пъти и резултатите са били негативни, предава БТА.

Единият тест е бил направен от базирания в Хамбург круизен оператор TUI, а другите два от гръцките власти.

Корабът е получил разрешение да напусне пристанище Пирея, но още не е известно кога ще продължи прекъснатата си обиколка.

Круизният кораб, плаващ под малтийски флаг и използван от германската туристическа компания TUI, е първият, който ще обиколи гръцките острови от началото на епидемията от коронавирус.

Корабът тръгна в неделя от Ираклион в Крит за остров Милос с 922 пътници и 666 членове на екипажа и след това се отклони за Пирея, пристанището, което обслужва гръцката столица Атина, след като рутинен тест на 150 членове на екипажа, направен в местна лаборатория, даде 12 позитивни резултата.

Предстои да се изясни как толкова голям процент от тестовете са дали фалшив позитивен резултат. Гръцкият вирусолог Елени Ямарелу каза пред журналисти, че подозира човешка грешка при тестовете на Крит.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14134

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет