Николова в Москва: Туристическият сектор е с голямо значение за устойчивото развитие на икономиките ни

  • 09 септември 2020 11:33

  • 361
  • 0
Николова в Москва: Туристическият сектор е с голямо значение за устойчивото развитие на икономиките ни
© Министерство на туризма

Вярвам, че Министерството на туризма и Уралската асоциация по туризъм имат много общи цели и области, в които да задълбочим нашето сътрудничество и именно сега е моментът за това. Туристическият сектор е с голямо значение за устойчивото развитие на икономиките и на двете държави, заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма, г-жа Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и на срещата си в Москва с изпълнителния директор на Уралската асоциация по туризъм, г-н Михаил Малцев.

Българското правителство предприе навременни мерки, с които да облекчи максимално туристическия сектор и, които имаха видим ползотворен ефект за туристическия бранш, каза вицепремиерът Николова. Във всички хотели, ресторанти и други обекти, както по Българското Черноморие, така и във вътрешността на страната, стриктно се спазват всички противоепидемични мерки на Министерството на здравеопазването и препоръките на Световната здравна организация, срещу разпространението на COVID-19, като всеки сигнал, свързан с тяхното нарушаване своевременно се проверява, посочи тя.

Вицепремиерът Николова подчерта, че България остава сред страните с най-малко заразени на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация. 

От свое име и от името на Уралската асоциация по туризъм Ви поздравявам за назначението Ви за министър на туризма. За Урал, който е с 12,5 млн. души население, България е приоритетно направление за туризъм. Всяка година имаме връзка с Бургас 4 пъти седмично. Обмисляме да се възстановят полетите и до Варна, но коронакризата спря това, заяви изпълнителният директор на Уралската асоциация по туризъм, г-н Михаил Малцев. Той изрази интерес и за чартърни полети през зимния сезон до Пловдив и за преговори в тази посока след приключване на пандемията от Ковид. Г-н Малцев изрази интереса на Уралската асоциация към българските балнео курортите, особено Велинград и е готов на разговори в тази посока с Министерството на туризма и кметовете на различни общини. Смята през летните месеци да привлекат и българска компания, която да лети до Бургас заедно с уралската и да се организират пътувания и почивки на работещи в различни промишлени предприятия в Урал в български градове и курорти. Позволете да благодаря на вашето посолство и генералното консулство в Екатерининбург за добрата съвместна работа, подчерта Малцев. 

На основната на сключения през 2017 г. Меморандум за сътрудничество между Министерството на туризма и Уралската асоциация по туризъм, министър Николова очерта водещите направления, в които да продължи съвместната работа: активизиране на съвместната дейност за популяризиране на България в Уралския регион; организиране на работа по целенасочено представяне на възможностите за организиран детски отдих в България и Русия, направление, което в периода след пандемията е важно, тъй като укрепване на здравето и имунитета на децата е приоритетна задача; към предлаганата програма за почивка на руските деца в българските лагери да се включат 1-2-дневни историко-познавателни и културни маршрути; развиване на поклонническите пътувания по свети места в България и Уралския регион; по-детайлно представяне на България като страна на здравето в Уралския регион; със съдействието на Уралската асоциация по туризъм да се представят и програми за привличане на млади хора и туристи в активна възраст, които да включват и възможности за активна почивка на море, на планина, сити турове и др. в Русия и България; предложение към Уралската асоциация по туризъм за организиране на презентация на туристическите възможности на региона на международните туристически изложения в България; България ще продължи традиционното си участие и на Международното туристическо изложение „Лето-2021“ /гр. Екатеринбург, РФ/ с информационен щанд и целенасочена делова програма.

Николова: Ползотворно ще е да задълбочим сътрудничеството си с Руския съюз на туриндустрията

Вицепремиерът Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и отправи покана към г-н Малцев, която той прие и всички заинтересовани лица от Уралската асоциация по туризъм на Българо-руски туристически форум в България, посветен на оздравителния и балнео туризма след глобалната пандемия от Ковид-19, който се планира да се проведе през последното тримесечие на 2020 г. или началото на 2021 г. Нашето сътрудничество с уралската асоциация ще продължи и занапред. Целогодишните пътувания са важни и разчитам и с моето присъствие тук да съдействам за привличане на повече туристи, заяви г-жа Николова. Самият г-н Малцев отправи покана към г-жа Николова за участие в тяхното изложение на 2-3 октомври Лято 2020, което заради пандемията не се състояло по-рано.

Последвайте канала на

Novini.bg
361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини