Марияна Николова: Културно-историческите обекти в община Бяла дават възможност за привличане на гости през цялата година

  • 04 септември 2020 15:19

  • 523
  • 0
Марияна Николова: Културно-историческите обекти в община Бяла дават възможност за привличане на гости през цялата година
© Министерство на туризма

Културно-историческите обекти в района на община Бяла дават възможност за привличане на гости през цялата година. Градът е включен и в културно-историческите дестинации, които Министерството на туризма разработи.

Този туристически продукт дава изключителна възможност за привличане на посетители е през 4-те сезона, което е водеща цел в моята работа. Това коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и при посещението в общинския културен институт на град Бяла, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Марияна Николова в Бяла: Ключово за бранша в района е облекчаване на условията за пътувания от Русия

Участие в културната обиколка взеха кметът на общината инж. Пеньо Ненов, зам.- областният управител на Варна Илиян Карагьозов. В общинският музей се пази първият златен епископски пръстен открит на Античната крепост на нос Свети Атанас.

Уникалното археологическо откритие е сред първите християнски светини в света. Обектът съхранява и мраморна олтарна маса с три от поддържащите я крака – колонки. Тя е датирана от 5 век, произведена от висококачествен мрамор на о. Парос.

Служила е за целите на епископ в раннохристиянската базилика на нос Свети Атанас Най-ранните материали изложени в експозицията датират от 65 милиона години и са свързани с изчезването на динозаврите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини