Марияна Николова: Правим всичко възможно да популяризираме България

  • 01 септември 2020 16:00

  • 504
  • 1
Марияна Николова: Правим всичко възможно да популяризираме България
© Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и участва в годишната видеоконференция с извънредните и пълномощни посланици и постоянните представители на Република България.

Министър Николова заяви, че като държава с отворена икономика България неизбежно изпитва негативното въздействие на разразилата се в световен мащаб икономическа криза в резултат от пандемията от коронавирус. И добави, че поддържаната от правителството макроикономическа стабилност и провежданата адекватна финансова и бюджетна политика позволиха да бъде смекчен ефектът от неблагоприятната външна среда и страната ни да понесе значително по-малко негативи в сравнение с много други държави в Европа.

Марияна Николова проведе работна среща с представители на АБТТА

Тя припомни, че през месец юли тази година България бе приета за член на валутно-курсовия механизъм ERM II и Банковия съюз, което е голям успех за нас.

Тази стъпка е от значение за утвърждаването на авторитета на държавата в международен план, което е важно както за кредитния ѝ рейтинг, така и за инвеститорския интерес, категоричен бе вицепремиерът.

По думите на министъра в условията на усложнена глобална икономическа среда целите и действията на българското правителство са насочени към поддържане на финансова стабилност в страната, като същевременно се предприемат и активни мерки за постигане на растеж на БВП. Вицепремиерът спомена някои от политиките, като запазване на най-ниските в ЕС данъчни ставки, подобряване на условията за бизнес чрез намаляване на административната тежест и броя на регулациите, както и намаляване на финансовата тежест за бизнеса.

Още една страна ни извади от списъка за пътуване без тест и карантина

По време на дискусионния панел бе обсъдена и темата за рекламата на страната като туристическа дестинация. Министърът уведоми посланиците и представителите на България, че Министерство на туризма изготвя 20 рекламни клипа, които представят малко познатите забележителности у нас.

В рамките на бюджета, с който разполагаме, правим всичко възможно да популяризираме България, каза още вицепремиерът.

По време на разговора бе повдигнат и въпросът за зимния туризъм и различните видове нишови туристически подсектори, чрез които България може да привлича повече чуждестранни туристи.

Последвайте канала на

Novini.bg
504 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ти

2020.09.01 | 16:55

1
на тиквата калинките само с букаке могат да популяризираме страната. за друго акъл нямат

Добави коментар

Водещи новини