Тръгна подписка против застрояването

  • 29 август 2020 11:09

  • 1936
  • 3
Тръгна подписка против застрояването
© Булфото, архив

Подписка с писмо, изпратено до парламента и няколко министерства, създадоха притеснени от застрояването на Черноморието граждани.

„Пред очите ни отнемат от нас и от поколенията ни най-прекрасните кътчета от българската земя - бетонират любимото ни южно море и изсичат горите на Странджа, които не само са хубави, но и най-древните запазени в Европа. Газят с едрогабаритните си автомобили дюни, поляни, реки, планински пътеки и унищожават дома на  живи същества, които се срещат само тук и са богатство за целия свят. Това се случва с активното съдействие на институциите, които инак са призвани да опазят околната ни среда”, алармират те.

Подписката е за съдбата на Синеморец, Варвара, Резово, Ахтопол и горите на природен парк "Странджа". 

Хотелиери пострадаха от отлива на чужденци. Могат ли българите да спасят родния туризъм?

Уточнява се, че при общественото обсъждане на Общия устройствен план на Царево, българските граждани се произнесоха категорично, че не могат да търпят повече застрояване по южното ни море.

"Въпреки отхвърлянето на устройствения план, застрояването продължи със страшна сила при липса на всякаква регулация и без никаква пречка ще достигне много по-голям процент бетониране, отколкото предлагания в отхвърления план", сигнализират още гражданите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1936 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
възмутените

2020.08.30 | 16:37

3
Вместо да се правят подписки против застрояването на морето, трябва всички да спазват законите. Когато за корумпираните законите не важат; тогава потърпевшите трябва да ги линчуват и осакатят за да пълзят като охлюви. Това трябва със закон да бъфде позволено. Тогава всеки ще си помисли добре дали да нарушава законите. Защото чиновниците и политиците се самозабравиха.
Няма

2020.08.29 | 14:49

2
Да се спрат.Пари имат ли,нищо не може да ги спре.Ще строят където си искат.На никой не може да се разчита от местната и централната власт.Надежда няма.Само ако им вземете парите тогава ще клекнат.И затвор не ги оправя.
АЛАНКООЛУ

2020.08.29 | 13:54

1
Файда йок от оплаквания. Кучетата си лаят, кервана си върви. Вероятно тия които вършат безобразията споменати тук, също викат ОСТАВКА и МАФИЯ на жълтите павета.

Добави коментар

Водещи новини