Марияна Николова провери места за настаняване в Обзор

  • 21 август 2020 17:48

  • 964
  • 0
Марияна Николова провери места за настаняване в Обзор
© Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и провери места за настаняване в Обзор.

В рамките на работното си посещение тя инспектира лично дали обектите спазват издадените указания за работа в условия на разпространение на коронавируса. На посещенията присъстваха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и кметът на Обзор Христо Янев.

Вицепремиерът се увери, че на входа на всички гости се измерва температурата, на рецепцията има необходимите прегради, а персоналът използва лични предпазни средства. Навсякъде са поставени нужните информационни материали, следи се и за спазването на противоепидемичните мерки от туристите.

Направена е организация за разделяне на потоците за вход и за изход. Стриктно се спазват графиците за дезинфекция. В местата за изхранване също са спазени разписаните указания за дейност. Ръководството на хотелите уточни, че при влизане в ресторантите също се измерва температурата на посетителите.

Николова пред бранша в Обзор: Над 27 хил. туристи са посетили общината от началото на летния сезон

Вицепремиерът инспектира и подхода на Южен плаж в Обзор. Проверката бе във връзка със сигнали на собственици на хотели, че морска ивица е труднодостъпна заради пропадане. Министър Николова посочи, че осигуряването на пешеходен достъп до плажовете е задължително и е недопустимо входът към него да е в толкова лошо състояние, което може да застраши безопасността на посетителите. По думите й ще се коментират конкретни действия, които да се предприемат за обезопасяване и отваряне на подхода, съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини