Еленският балкан, предпочитано място за почивка през лятото

  • 17 август 2020 21:30

  • 2354
  • 1
Еленският балкан, предпочитано място за почивка през лятото
© община Елена

По традиция освен морските курорти обикновено, много българи избират да изкарат лятната си почивка в Балкана. От години едно от най-предпочитаните места за селски туризъм в планината е Еленският балкан.

Живописната природа, чистият въздух и възрожденският дух, които предлага Еленският балкан от години са притегателни за много туристи.

Емил Димитров обяви три нови защитени територии

„Хареса ми тук, защото има чист въздух, много са приятни хората и е спокойно. Предпочитам балкана и затова сме тук!", споделя турист.

„На морето не можем да си починем. В балкана въздуха е хубав, по-спокойно е На морето има прекалено много хора, работата ми е свързана с много хора и искам да си почина от това!", разкри Даниела Десподова пред БНТ.

Тази година от хотелиерският бранш отчитат огромен интерес от страна на българските туристите, а в разгара на сезона свободни места за настаняване почти няма.

Стелиан Савов е собственик на няколко къщи за гости около Елена. Разказва, че тази година посрещат посетители, които търсят спокойствие от шумната градска среда.

"Спокойствието, сигурността, хубавият въздух, историята на нашия град. Българите са основните посетители на град Елена. В момента няма никъде места и искам да благодаря на всички, които решиха да почиват в България!", казва Савов.

Семейните хотели и къщи за гости предлагат различни пакети за настаняване, като цените с включена нощувка и закуска варират от 35 до 55 лв. Много от тях дори предлагат на своите посетители организирани разходки по екомаршрути и по забележителностите на възрожденския край.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Росен

2020.08.18 | 07:36

1
Предпочитаното място е Мавриций, а не Еленския балкан.

Добави коментар

Водещи новини