Бетонирането на бреговите ивици у нас намалява, отчете министърът на туризма

Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и ще бъде създаден Консултативен съвет по туризъм. Неговата цел е да изработи план за действие за зимния сезон и стъпки за успешен следващ летен сезон.

,,Искам да начертаем заедно малките и работещи такива – за година, след това за още една и спрямо постигнатото, да намираме стабилните основи, които да градим, за да вървим напред'', коментира министърът. Това става ясно по време на заседание на Националния съвет по туризъм.

Не трябва да имаме илюзии, че след две или три години туристическият сектор ще изглежда по начина, по който го познавахме. Много представи и навици ще бъдат променени и само гъвкавите и адаптивните ще успеят. Колкото повече сме единни и се подкрепяме, толкова повече заедно ще успяваме, подчерта пред представителите на различните браншови съюзи и асоциации вицепремиерът.

По думите ѝ от няколко години насам се наблюдава устойчивата тенденция за туризъм, който уважава традициите, пази екосистемите и се противопоставя на бетонирането на бреговите ивици.

Марияна Николова отиде във Варна, туристическият бранш доволен от диалога

Министър Николова посочи, че настоящата криза катализира тези трендове и все повече започва ориентация от масовия туризъм към нишовия, като България има много какво да предложи като туризъм – планински, велотуризъм, СПА, винен, исторически, религиозен, селски, фестивален, атракционен, зелен и пр.

Можем да очакваме, че и морската почивка ще бъде различна: ще се търси съчетание на различни форми на активен отдих със здравословни СПА процедури, както и по-динамичен вариант на лятна ваканция - море и опознаване на местните традиции или културно-историческото богатство на страната ни, коментира вицепремиерът.

По думите ѝ кризата е възможност.

Аз предлагам да се възползваме по най-добрия начин от нея, каза още тя.

,,От здравословна гледна точка освен тази вероятно и през следващата година туристите в световен мащаб ще избягват голямата концентрация на хора на едно място или прекалената физическа близост'', заяви министърът.

По примера на Гърция: Предлагат част от хотелите у нас да бъдат използвани като изолатори

Според нея пандемията предопредели времето, в което понятието „традиционен“ туризъм трябва да бъде изпълнено с ново съдържание. Предизвикателството е огромно и с общи усилия трябва да се справим по най-бързия и успешен начин с него. Тя припомни, че правителството вече предприе редица мерки, за да подпомогне на бранша и да намали икономическите последици за сектор туризъм.

Коментари

 1. 2020.08.03 | 05:06
  koga she pochne otbetonirvaneto,ako shte i vav vlastta
 2. 2020.08.01 | 06:56
  Летете хиляди калинки, вашата мам..... !
 3. 2020.07.31 | 22:31
  бетониран морон
  1. 2020.07.31 | 22:32
   ама без покритие
 4. 2020.07.31 | 19:23
  Който и министър да сложат на Туризма никога ТУРИЗМА в БГ няма да просперира..ЗАЩО ЛИ ? Защото туризма се държи от МУТРИТЕ---СИК.,ВИС 2,Маргините,Мадко,Саджо,Бай Миле,Бай Ставри,Бай иван,Тикви,Картофи,ЗЕЛКИ,патладжани...НЯМА ОПРАВИЯ..Изпражнението ЛУКАНОВ--дано гроба му потъне в дън земя,раздаде червените куфари на ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ и всеки с БУХАЛКА беше назначен за ХОТЕЛИЕР и КРЪЧМАР..Кво очаквате вие ?? Ако ще и министър с Английски език да сложат на тоя пост пак няма да се оправим..В Гърция когато са правили Туризъм ние сме се учили да ходим..
 5. 2020.07.31 | 19:09
  Абе моме,докато всичките министри на туризма са в постоянна връзка с министерството по туризма на Русия и с руските тур оператори и им се молят на руснаците да пуснат линийте за Черна Гора,Хърватия,Турция и Гърция,ти седиш и мислиш за бетониране. Не си се бетонирала,и ти няма да вземеш цяла заплата! Вместо да държи връзка с руските тур агентства и да звъни всеки ден на руското посолство с идей и предложения нашата мома тръгнала да спасява натурата по българското черноморие! Ще оставиш 150 000 руснаци да не могат да си видят имотите в България и ще обречеш хиляди хора разчитащи на тях зимата да умрат от глад. Ако ще има за бъдеще туризъм то той ще е апокалистичен през следващите години...
 6. 2020.07.31 | 18:56
  То не остана какво да се бетонира бе скъпа
 7. 2020.07.31 | 18:50
  Ами то не остана и бряг.
 8. 2020.07.31 | 18:47
  Браво на жената. Стана министър на туризма и бетонирането веднага намаля вече цели няколко дни
 9. 2020.07.31 | 18:38
  Махни си розсвите очила или намали пиенето тъпо ОВЦО. ВЯРНО ТЕ ГЕРБЕРИТЕ НЕ ВИЖДАТ ПОВЕЧЕ ОТ НОСА СИ ЛЪЖКИНЯ
 10. 2020.07.31 | 18:12
  То не остана какво да се бетонира
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Избрано от Интернет