Спад на туристите в крепостта „Царевец“ във Велико Търново

  • 28 юли 2020 17:45

  • 831
  • 0
Спад на туристите в крепостта „Царевец“ във Велико Търново
© pixabay

Пет пъти са намалели туристите в крепостта „Царевец“ във Велико Търново в началото на лятото. За стимулиране на туристическите посещения ще се предлагат десет маршрута за еднодневни екскурзии около Велико Търново.

Намалението на туристи в крепостта „Царевец“ се дължи на загубата на ученическия туризъм, на анулираните посещения на организираните български групи и на липсата на чуждестранни туристи, посочи Иван Църов, директор на Регионалния исторически музей пред БНР.

Марияна Николова разкри на какво ще залага, за да се справи с кризата в туризма

„Може би около 70% от потока сме го загубили. Специално за Царевец - близо 40 000 посетители за месец юни миналата година, тази година имахме 8000“, коментира Църов.

За привличане на туристи, музеят предлага нови атракции. Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация разработиха пакет с 10 % отстъпка, посочи Борислав Йорданов от общинския туроператор.

"Има една платформа, в която ще могат да се продават комбинирани билети. Закупувайте такъв билет, той ще може да ползва отстъпка в хотели и ресторанти“, обяснява туроператорът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
831 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини