Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм

  • 28 юли 2020 14:49

  • 816
  • 2
Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм
© Булфото (архив)

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и проведе конферентен разговор с посланика на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров. Европейският съюз се очаква да вземе решение в следващите дни дали ще включи Русия в списъка на държави извън Общността, с които могат да отворят границите си.

,,Надявам се Русия да отпадне от забранителния списък, като реципрочно Вие също да извадите България от забранителния списък за пътувания на руснаците'', подчерта в разговора вицепремиерът.

Тя увери посланик Макаров, че Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм и Министерството на туризма ще полага последователни усилия за гарантиране на най-добрите условия за гостите и туроператорите, предлагащи България като приоритетна дестинация. Според Николова руските туристи са добре дошли по българското Черноморие през август и септември и след това в СПА и зимните курорти.  

Марияна Николова разкри на какво ще залага, за да се справи с кризата в туризма

Българските авиационни власти са потвърдили пред Росавиация готовността на националния превозвач "България ер" веднага да възстанови полетната си програма след получаване на разрешение от руска страна за възобновяване на международните полети до България. Консулските служби на нашата страна в Руската Федерация също имат готовност да започнат оперативно работа по издаване на туристически визи при отваряне на границата с Русия, стана ясно още в разговора.

Двете страни се договориха за организирането на българо-руски туристически форум в страната ни през последното тримесечие на 2020 г. Целта е да бъде посветен на оздравителния и балнеоложки туризъм след глобалната пандемия от COVID-19, като част от подписаната между Министерството на туризма и Федералната агенция по туризъм Програма за съвместни действия. В следващите дни се очаква вицепремиерът Николова да проведе конферентен разговор и с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Зарина Догузова.

За периода януари-май 2020 г. е отчетен спад от близо 60% на руските туристи в България спрямо същия период на миналата година. През 2019 г. в страната са пристигнали над 450 000 гости от Руската Федерация.

Последвайте канала на

Novini.bg
816 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мале-е-е,

2020.07.28 | 17:32

2
как се предлага, как се слага... Готова е ВСИЧКО да направи "на ползу роду"...
симо

2020.07.28 | 16:52

1
англичани,руснаци и т.н..Туризма ще се оправи когато създаде нормални условия за почивка,а не да привлича пияници.

Добави коментар

Водещи новини