Гръцки икономист: Ако тенденцията у вас се запази, Гърция ще наложи ограничения на българите

10 юли 2020 07:44

Гръцки икономист: Ако тенденцията у вас се запази, Гърция ще наложи ограничения на българите
© БТВ
7906 4

Гърция иска да запази туризма си, не само здравето на хората, поради което взимаме малко по-строги мерки за туристите. Това заяви в сутрешния блок на bTV гръцкият икономист Плутархос Маридакис.

Той подчерта, че е възможно гръцката държава да ограничи достъпа на българските туристи, както стори със сърбите, ако тенденцията на новозаразени у нас продължи да се покачва с такова темпо.

Както всички виждаме, има огромна динамика, но ако продължи тенденцията, има вероятност да има ограничение и за българите, посочи Маридакис.

Гръцки икономист: Ако съм българин, веднага бих тръгнал към гръцкото море

,,Между 2 и 3000 теста се правят на Промахон, но не само там. Само между 1-ви и 6-и юли са направени над 30 000 теста по граничните пунктове на Гърция'', посочи още той.

Всичко се поема от гръцката държава в случай че имаш положителен случай. Разбира се, ако искаш, можеш да се завърнеш и в България транзитно през Гърция, допълни гръцкият икономист, който увери, че контролът в родината му е строг.

Пореден антирекорд: Заразените у нас задминаха 300

,,В Гърция очакваме да спасим годината с 50% спад, т.е. с около 8-9 милиарда евро, което е огромна загуба. Затова се опитваме да намалим щетите наполовина'', обясни в заключение той.

Novini.bg
7906 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
СКАНДАЛ

2020.07.10 | 09:46

4
В момента, в който има скандал с правителството /разбирайте БОЙКО/ - веднага се вдигна ръста на УЖ болните. Всъщност никъде не пише дали са болни или само ПРИСЪСТВА вируса в тялото им. - Спасяват си мизерните бетонни плажове /все на мутри/ - Гърците повярваха на измислените резултати. - Сменят темата на размисъл при хората - изведнъж по-важен става живота или ограниченията да иде на море, отколкото драмата във ВЛАСТТА - Евентуално ще се вземат повече пари и помощи от МВФ, които ще връщат и децата ни чрез условия и "модерно робство" на Световната Банка, майка на всички. Частната структура, която управлява света в момента. Защо не кажете какъв е ПРОЦЕНТЪТ позитивни от всички тествани, Не само бройката носители на вируса?!
4040

2020.07.10 | 08:57

3
Нали опашките не спряха Българите, време е да надуем болните , че да спасим Ангелковица.

2020.07.10 | 08:00

2
Ние все още сме затворени за държави със много по малко зразени на ден.
Гърците....

2020.07.10 | 07:54

1
Отново лъжат.....и при тях има китайски вирус, но властите умишлено крият заради туризма!

Добави коментар

Водещи новини