Проверяват площта на плажа в Албена след високите вълни през зимата

  • 13 април 2012 10:26

  • 2172
  • 0
Проверяват площта на плажа в Албена след високите вълни през зимата
©

Курортът "Албена" поиска от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ да бъде проверена площта на плажната ивица след високите морски вълни през зимата, съобщи изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев.

По думите му, ако се установи, че морето е отнело от плажа, който според концесионния договор достига 150 000 квадратни метра, курортът ще поиска концесионната такса да бъде намалена.

Високи 4-метрови вълни заляха през февруари част от плажната ивица на "Албена" и наводниха приземията на няколко хотела на т. нар. първа линия. Станев коментира, че от застрахователните дружества са започнали да изплащат обезщетения за нанесените вреди и базата е готова за новия туристически сезон.

Черноморският комплекс посреща от днес около 2000 туристи - повечето румънци, за Великденските празници, информира Йовка Страшилова, зам.-директор "Маркетинг и продажби" в дружеството. Румънски оркестри ще забавляват гостите в шест хотела с увеселителни заведения, които отварят врати.

Последвайте канала на

БТА
2172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини