Испания посреща над 10 хил. германци по пилотен туристически проект

  • 15 юни 2020 17:32

  • 497
  • 0
Испания посреща над 10 хил. германци по пилотен туристически проект
© Pixabay

Повече от 10 хил. германски летовници ще бъдат посрещнати на Балеарските острови като част от пилотен проект, чиято цел е да провери как „работи“ масовият туризъм по време на коронавирус дни преди Испания официално да отвори за посетители от Европейския съюз (ЕС), предаде „Ройтерс, пише Монитор.

Участниците в проучването носеха маски и спазваха задължителната социална дистанция на летището в Дюселдорф, докато чакаха да се качат на полета на авиопревозвача TUI към Палта де Майорка.

Заетостта на хотелите в града ще бъде ограничена до 50%, а на входовете им ще бъдат поставени инфрачервени камери, които да следят телесната температура на гостите. Броят на експерименталните туристи е ограничен до 10 900 души.

Испания ще отвори границите за страните от Шенгенската зона на 21 юни

През 2019 г. германците са наброявали една трета от международните туристи на Балеарските острови, архипелаг край източното крайбрежие на Испания, който включва и парти дестинация номер 1- остров Ибиса. Обичайният за сезона активен нощен живот обаче ще бъде много по-слаб.

„Партитата няма да бъдат същите през тази година. Освен това сме преустроили предложенията за спорт в хотелите - ще има повече индивидуални спортове и никакви отборни занимания.", обясни Ааге Дуенхаупт, говорител на TUI.

Очаква се Испания да отвори отново границите си за повечето граждани на Европейския съюз на 21 юни, а за трети страни - от 1 юли.

Последвайте канала на

Novini.bg
497 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини