Плажът в Созопол получи най-високото световно признание

  • 11 юни 2020 12:17

  • 2193
  • 4
Плажът в Созопол получи най-високото световно признание
© Pixabay

Централният плаж в Созопол получи най-високия утвърден стандарт в туризма и световен екоетикет "Син флаг". Това съобщи управителят на ивицата Кирил Спасов. Той каза, че отличието плажът получава за първи път.

За да получи "синьото" признание фирмата-концесионер е трябвало да покрие около 30 критерия в четири категории, свързани с обезопасяването, информирането, поддържането на плажа и качеството на водите.

"Син флаг" е най-високото световно признание за чистота, безопасност и достъпност на плажовете. Критериите не са само за чистотата на водата, а за цялостната услуга, която се предлага, включително и за отлично управление, съхранение и развитие на ивицата.

Плажовете в Слънчев бряг са готови за първите туристи

Спасов посочи, че през последните години чуждестранните туристи обръщат особено внимание, когато търсят място за почивка и летуване у нас, дали плажът има сертификат "Син флаг". Големите туроператори също поставят като условие към плажовете да им се предоставя документ за качество, добави Спасов.

Централният плаж в Созопол е почистен, заравнен, обезпаразитен. Надзора над плажуващите от 1 юни са поели спасителни екипи. От тогава е осигурен и реанимационен пункт. Чадърите и шезлонгите са поставени според указанията за безопасност на Министерството на туризма.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2193 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Пешо

2020.06.11 | 16:09

3
Ама не ходете.Моля ви не ходете там ходете при маляките.То от такива като вас Созопол е пре застроен
Венецианския шивач

2020.06.12 | 13:09

4
Мн ясно че няма да ходим .
Велико

2020.06.11 | 13:40

2
От другия месец става кафяв
Народен човек

2020.06.11 | 13:34

1
Не е достатъчно, за да отида на почивка там ! Не си правете труда, няма смисъл !

Добави коментар

Водещи новини