Турция отчита рязък спад на туристите през април заради пандемията

Туристическата индустрия в Турция почти е спряла да действа през април, когато броят на чуждите туристи в страната е отбелязал спад с над 99 процента на годишна база в резултат на ограниченията за пътуване във връзка с новия коронавирус, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12352

Общо 24 238 туристи са посетили в Турция през април на фона на 3,29 милиона през същия месец на 2019 г., сочат данни на турското министерство на туризма, публикувани днес.

Броят на чуждите туристи през първите четири месеца на тази година е намалял с над 50 процента в сравнение със същия период на предходната година. Той е бил 4,3 милиона на фона на 8,7 милиона през първите четири месеца на 2019 г.

Най-голям е бил броят на туристите в Истанбул през периода януари-април - 2,3 милиона. През разглеждания период най-голям е бил броят на туристите от България - 400 000, следвани от тези от Германия - малко над 356 000, допълва БТА.

Турция е посрещнала общо 45 милиона чужди туристи през 2019 г., реализирайки приходи от туризъм в размер на 34,5 милиарда долара.

Тази седмица Турция поднови приемането на заявки от чужбина с оглед възобновяване на здравния туризъм за чужденци.

Отделно хотелите в средиземноморския курорт Анталия започнаха да се подготвят да отворят отново врати за гости в съответствие с определени от правителството критерии за безопасност във връзка с пандемията от коронавируса.

Турция преустанови всички международни полети от 27 март с цел възпиране на разпространението на вируса. Турската национална авиокомпания Търкиш еърлайнс удължи тази седмица прекъсването на международните си полети до 10 юни, а вътрешни полети няма да се извършват до 4 юни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12352

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Tуризъм

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет