Шанхайският Дисниленд отново отвори врати

  • 11 май 2020 09:43

  • 439
  • 0
Шанхайският Дисниленд отново отвори врати
© Getty Images

Тематичният парк Дисниленд в Шанхай днес отново отвори врати за посетители след над тримесечно прекъсване заради пандемията от коронавирус, предава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Всички билети за днешния ден са разпродадени.

Хиляди посетители се устремиха към атракционите, а Мики Маус бе сред героите, които посрещаха тълпите. Вместо обичайните паради и фойерверки обаче, днешният ден е белязан от маски, проверки на температурата и социална дистанция, както за посетителите, така и за персонала.

Паркът първоначално ще работи в ограничен режим, като броят на посетителите ще е по-малък от обичайния капацитет - едва 20 процента от обичайното или около 16 000 души.

За да се влезе на територията на развлекателния комплекс, освен това трябва да се премине предварителна процедура за регистрация през официално приложение или сайта на Дисниленд.

Посетителите са задължени да спазват санитарни мерки, да съблюдават дистанция от поне един метър и задължително да носят предпазни маски. На входа се проверяват т. нар. здравен Кю Ар (QR) код и се мери телесната температура.

Интерактивните зони за детски игри са затворени, отменени са и театралните постановки на закрито. Повечето атракциони все пак работят, както и ресторанти и представления на открито.

Шанхайският парк е първият Дисниленд в света, който възобновява работа след избухването на епидемията, отбелязва ТАСС. През март на негова територия бяха отворени няколко странични обекта, но самият парк остана затворен.

Шанхайският Дисниленд е съвместен американско-китайски проект, в чието строителство бяха вложени 5,5 млрд. долара. Той се счита за един от най-скъпите проекти в Китай, като компанията Дисни (Disney) държи 57 процента от него, а останалите са собственост на китайски партньор.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини