Ангелкова коментира какви са очакванията за летния сезон

  • 08 май 2020 09:27

  • 1567
  • 4
Ангелкова коментира какви са очакванията за летния сезон
© Булфото (архив)

Летният сезон ще стартира с много неизвестни, в момента разчитаме на оптимистично-реалистична прогноза да имаме летен сезон от 1 юли. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

 "Някои концесионери и наематели вече са платили таксите си и ще бъде трудно всичко да бъде безплатно", каза още министърът по повод безплатните чадъри и шезлонги по плажовете.

Ето при какви условия искат шезлонгите по морето да бъдат безплатни

"Концесионерите искат индивидуален подход за всеки един плаж", допълни Ангелкова. 

"Много важно е да знаем кога другите държави ще отворят границите си за туристически пътувания. Очакваме следващата седмица ЕК да излезе с пакет с препоръки по отношение на туристическия сектор", заяви министърът на туризма.

"С отпадане на извънредното положение на 13 май ще може да се реализират пътувания с цел туризъм. Ще започне поетапното отваряне на хотели и къщи за гости, изготвени са конкретни указания за това. Бройката туристи трябва да е такава, че да се спазват изискванията, днес или в понеделник се очаква да бъдат готови конкретните изисквания към туристическия бранш", каза още Ангелкова.

Министър Николина Ангелкова ще предложи да бъде удължен срокът за подновяване на категоризацията с 1 година, за да бъде облекчена работата на местата за настаняване.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1567 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Доктора

2020.05.10 | 06:15

4
Много приказки,на празно работа дай на хората,само лъжат че корона вирус съществува да си пълната джоба с пари .Чудо първобитно племе от село са тия хора управляващите.

2020.05.08 | 10:26

3
Ами върнете им тогава половината или част от таксите! Но гербаджия/комунист кръв повръща - пари не връща!
Коментатор

2020.05.08 | 09:59

2
Моите очаквания е тази грозотия да влезе в затвора заради милионите в сметката си за които няма обяснение как са се оказали там ( не иска да каже )
спешно!!!!!!

2020.05.08 | 09:54

1
сложете маска на това същество и му запушете устата - и без това говори само празни лозунги и нищо.............

Добави коментар

Водещи новини