Airbnb съкращава една четвърт от служителите си в света

  • 06 май 2020 16:00

  • 709
  • 0
Airbnb съкращава една четвърт от служителите си в света
© Getty Images

Платформата за краткосрочно наемане на жилища "Еърбиенби" (Airbnb) съкращава около 25 процента от служителите си в света или близо 1900 души, предадоха Франс прес и специализираното издание "Върдж".

През последните няколко месеца компанията се бори със значителни затруднения, след като заради епидемията от коронавирус хората останаха по домовете си и масово отмениха резервации. Същевременно в бъдеще вероятно правенето на резервации ще започне отново много бавно, тъй като САЩ и други страни подхождат внимателно към вдигането на ограниченията, наложени заради пандемията, предава БТА.

Еърбиенби в момента има 7500 служители.

Aribnb ограничава разервациите във Великобритания

Разпространението на вируса доведе до рязък спад в приходите на компанията. Ръководителят й Брайън Чески посочи, че за 2020 г. приходите ще бъдат наполовина от отчетените през 2019 година.

За да се справи с кризата компанията вече е набрала допълнително 2 млрд. д. и свива разходите си във всички сектори, каза Чески.

Той обяви също така отлагане на инвестициите в транспортното подразделение на фирмата и в някои проекти.

Според изданието "Информейшън", което първо съобщи за съкращенията, освобождаването на служители се очаква да спести на компанията между 400 и 500 млн. д. годишно.

Последвайте канала на

Novini.bg
709 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини