Министър Ангелкова разговаря със зам.-генералния директор на Генерална дирекция "Конкурентоспособност" ЕК

  • 28 януари 2020 11:59

  • 275
  • 1
Министър Ангелкова разговаря със зам.-генералния директор на Генерална дирекция "Конкурентоспособност" ЕК
© Министерство на туризма

Българският туризъм става все по-конкурентен заради високото качество на предлаганите услуги и голямото им разнообразие. Изтеклата година бе изпълнена с много предизвикателства и белязана от фалита на най-големия британски туроператор, но въпреки това секторът продължи да дава устойчив принос за икономиката на страната.

Това заяви министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard на работна среща в Брюксел с Карлес Мосо, заместник генерален директор на Генерална дирекция „Конкурентоспособност“ в Европейската комисия. Европа продължава да бъде водеща туристическа дестинация в света, но е необходимо да развиваме постоянно нейния потенциал, подчерта министър Ангелкова. Двамата събеседници обсъдиха ролята на отрасъла за устойчивото развитие на европейската икономика – туризмът генерира 10.3% от БВП на ЕС и създава над 27 млн. работни места. Коментирана бе и важната роля на новите технологии и дигитализацията за туристическата индустрия. Създадени са изключително полезни приложения за туризъм и те трябва да са в помощ на все повече туристи, търсещи нови обекти и непознати места, отбеляза министър Ангелкова.

Ангелкова на работна среща в Брюксел с еврокомисаря по транспорт Адина Вълян: Насърчаваме привличането на повече инвестиции в туризма

Тя се спря подробно на обявения през миналата седмица от министерството Механизъм за насърчаване на организирания туризъм чрез реклама. Целта е запазване и разширяване на позицията на България като търсена дестинация чрез повишаване ефективността на маркетинговите дейности и стимулиране на директните продажби на туристически пакети. Целеви пазари по проекта са Русия, Великобритания, Германия, Полша, Унгария, Чехия и Словакия, а бюджетът му - 15 млн. лв. с ДДС. Резултатите ще се отчитат на база реализирани нощувки в местата за настаняване, включени в Единната система за туристическа информация, която институцията въведе. Г-н Мосо поздрави министъра за механизма и заяви готовност за съдействие при реализацията на други подобни инициативи, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
275 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Народен човек

2020.01.28 | 12:37

1

Тутанкамон !!!

Добави коментар

Водещи новини