Маркирана е опасна пътека до връх Стража

  • 16 декември 2019 09:35

  • 1654
  • 0
Маркирана е опасна пътека до връх Стража
© Pixabay

Маркирана е опасна пътека до връх Стража в едноименната планина, алармира Трънското туристическо дружество. Тя е с начало село Лялинци и е в син цвят. Маркировката не е направена от Трънското туристическо дружество, уточняват от организацията.

Синята маркировка е по изключително тежък маршрут с много голям наклон и сипеи в най-стръмната част. Трънските туристи препоръчват тя да се избягва, или ако някой реши да прави кръгов маршрут, е възможно да ползва синята за изкачване /на изкачване ще е изтощително, но не и опасно/. Слизане по синята, особено в мокро и снежно време, ще е истинско изпитание дори и за опитен планинар, предупреждава Трънското туристическо дружество.

Премахнаха опасни клони по туристическа пътека в природния парк "Шуменско плато"

Маркирана е още една пътека с начало село Лялинци до връх Стража в червен цвят, съобщава още дружеството, уточнявайки, че и тази маркировка не е негова. Червената марка обаче е по класическата пътека от селото, която местните туристи са изчистили преди 2 години преди изкачването в подкрепа на провелия се референдум в пограничния край.

Според членовете на Трънското дружество тя е направена добре, следи се без проблем, пътеката е подходяща за всеки.

Трънското туристическо дружество издирва човека, маркиращ из Любаш, Стража и Ездимирската планина, за да се свърже с него, с цел координиране на маркировките и пътеките.

Последвайте канала на

БТА
1654 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини