Дубровник забранява откриването на нови ресторанти

През последните години хърватският град Дубровник бележи значително нарастване на броя на туристите, а популярността му нарасна допълнително след снимките на сериала "Игра на тронове", посочва Си Ен Ен.

Досега градът се бореше с прекомерния туризъм с ограничаване на броя на круизните кораби, пристигащи в неговото пристанище, намаляване на броя на сергиите за сувенири с 80 процента и на масите и столовете пред ресторантите с 20 процента. Сега обаче градът планира още по-строги мерки - забрана за откриване на нови ресторанти.

През декември градският съвет ще гласува предложение за въвеждане на мораториум за поставяне на нови столове и маси на открито в Стария град през следващите пет години. Ако някой иска да отвори ресторант, ще получи разрешение само за затворено помещение, което в центъра на Дубровник е практически невъзможно.

Като се има предвид, че деветдесет и девет процента от масите в заведенията в града са на улицата, новата ограничителна мярка на практика означава забрана за нови ресторанти.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет