"Луфтханза" отмени 1300 полета заради предстоящата двудневна стачка

"Луфтханза" (Lufthansa) заяви в сряда, че отменя 1300 полета поради предстоящата двудневна стачка на германските пилотни екипажи, което се очаква да доведе до пътнически хаос сред пасажерите на фона на ескалиращите разногласия с управлението на компанията по отношение на заплащането и на условията на труд, предаде АФП.

От въздухоплавателната компания обявиха, че пилотите и стюардесите ще прекратят работа в 23:00 ч. по Гринуич в сряда за период от 48 часа до 23:00 ч. в петък.

"В резултат на стачката около 180 000 пътници ще бъдат засегнати от анулирането на 1300 полети", посочват от "Луфтханза". Авиокомпанията загуби в последната минута съдебната битка за спиране на стачката, след като Франкфуртският съд по трудови спорове реши, че стачката е законна, съобщава БНР.

Според профсъюзът на самолетните екипажи спирането на полетите ще засегне всички пътувания на самолети на "Луфтханза" в Германия през този 48-часов срок.

Най-голямата германска авиокомпания заяви, че "съжалява за неудобството за пътниците".

Превозвачът изготвя алтернативен полетен график, където това е възможно, добавяйки, че засегнатите пътници могат да презаверят планираните си пътувания безплатно или да заменят техните вътрешни полети с билети за влакове.

Съобщава се, че за четвъртък са анулирани 700 полети, а за петък - около 600 полета.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет