Показваме съкровищата си на журналисти от водещи чужди медии

  • 22 март 2012 20:01

  • 825
  • 0
Показваме съкровищата си на журналисти от водещи чужди медии
©

Да покажем Чудесата на България на света и да поканим журналисти от водещи медии, за да разберат в Европа и отвъд океана каква история, култура и природни забележителности има в страната ни. Това призова шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин по време на дискусията за избор на нови обекти за ЮНЕСКО, организирана от в. "Стандарт".

"Ще перем чаршафите и ще въртим чевермета, а държавата и кметовете да платят самолетните билети и така с общи усилия да развием културния туризъм", призова Рагин и допълни, че заедно с колегите му археолози са готови да бъдат лични безплатни гидове на представителите на медиите, за да покажат паметниците и да им разкажат историята ни.

Това обеща от своя страна и професор Николай Овчаров. Сред поканените водещи медии ще са представители на CNN, Ройтерс, Нешънъл Джиографик и Дискавъри. "Имаме готовност да ги посрещнем във всеки един регион, да им покажем чудесата, да ги нагостим и да им демонстрираме народни обичаи", заяви Рагин. "Трябва да се обединим, защото сме силни, когато сме заедно", категоричен бе шефът на хотелиерите.

Последвайте канала на

825 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини