Туристи стават гладиатори в Никополис

  • 22 март 2012 08:12

  • 1253
  • 2
Туристи стават гладиатори в Никополис
©

Туристи ще могат да се почувстват като "Гладиатор"-ът Ръсел Кроу чрез сцени от древноримския живот, които ще оживеят в античния град Никополис ад Нестум край Гърмен. Наши и чужди туристи ще се обличат в премени, характерни за живеещите в Рим през 1-2 век.

Те ще могат да вземат в ръцете си и точни копия на оръжията от онова време, съобщи сайтът за Чудесата на България.


Въоръжени и пременени ще се снимат за спомен насред разкопките на древното селище. Ще имат възможност да стрелят с лък.

Това са част от предвидените атракциони след реализация на проекта „Развитие на природни и исторически атракции „Никополис ад Нестум”. Той е на стойност 2 350 400 лева и бе одобрен за финансиране. В последните няколко години древните разкопки бяха оградени, поставиха се наблюдателни камери и бяха извършени частични проучвания на терена. Освен възпроизвеждане на сцени от ежедневието на древните жители, посетителите ще се возят с ретро влакче от древния град до минералните бани в село Огняново и обратно. Туристическият тeрен ще бъде облепен с рекламни материали за другите исторически и културни забележителности в региона.

Древният град Никополис Ад Нестум е построен в късно-римската епоха, през 106 година, от император Траян в чест на победата му над даките. Никополис ад Неструм е един от малкото запазени антични градове в България и единствен в Родопите от периода на римското владичество на Балканите. Обявен е за археологически и архитектурен паметник. Срокът за изпълнение на проекта за превръщането му в туристическа атракция е две години след определяне на изпълнител на проекта.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1253 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
!!!

2012.03.23 | 01:14

2
Заповядайте в най-новата социална мрежа WAZZUB - първата истинска глобална общност, която плаща на своите членове. Моля, кликнете върху следния линк: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0 за да научите повече и при ваше желание да се регистрирате.При положение,че не ви се изписва като линк,просто го копирайте и заредете в браузъра си. Калкулаторът който са сложили от най-новата социална мрежа WAZZUB показва,колко минимално усилие е нужно да направите за една сума, която получават хора с образование и късмет в България, и която вие ще получавате до живот. М Н О Г О В А Ж Н О:===>>> СЛЕД КАТО СЕ РЕГИСТРИРАТЕ,ПОТВЪРДЕТЕ РЕГИСТРАЦИЯТА СИ ОТ ЛИНКА,КОЙТО ЩЕ ВИ БЪДЕ ИЗПРАТЕН В ПОЩАТА ВИ ОТ WAZZUB.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ,НАКРАЯ ЩЕ ЗАГУБИТЕ ВСИЧКО,В СМИСЪЛ ВСЕКИ ЕДИН ДОЛАР КОЙТО СТЕ СПЕЧЕЛИЛИ,КАТО СТЕ ПОКАНИЛИ НЯКОГО. Пример каните 5 човека да се регистрират от вашият линк,те от своя страна поне по още 5-ма,които след като направят същото като вас,и така до 5-то ниво.Резултатът е този,че след стартът на 9 април тази година вие ще получавате близо 4000$ месечно без да правите повече каквото и да е за целта и то до живот.Представете си какъв би бил ефектът,ако се позанимаете доста повече.А при съвсем минимални усилия може да имате и 100-200$ на месец,Вие избирате!!! Не забравяйте няма какво да губите,освен свободното си време. Сещате ли се за някога, за по-полезно и доходоносно прекарано свободно време? Аз лично не. Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0

2012.03.22 | 19:45

1
оправи подзаглавието, не е НестРум, махни това Р

Добави коментар

Водещи новини