Ангелкова: Не мисля, че към момента има индикации за фалити на други туроператори

Откакто "Томас Кук" обяви фалит, ние провеждаме ежедневни срещи с всички от бранша. Основната цел е да подготвим туристическия сезон за 2020 година. Онзи ден се върнах от Франкфурт и там проведох ключови разговори по темата.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. "Няма гаранционен фонд за обезщетение след фалита на "Томас Кук". "Аз разбирам колко е трудно на хората. Застраховката "Туроператор" покрива само рисковете на крайния потребител. Няма такава застраховка, която да компенсира този, който предоставя услугата. В момента се водят разговори дали да има увеличение на застраховката "Туроператор". В момента има над 1400 туроператорски фирми, които поддържат минималната застраховка от 25 000 лева, която трудно ще покрие едни евентуални рискове на туристите", обяви тя.

Правим анализ на ситуацията ежедневно. Тя е много динамична, но не мисля, че има индикации и вероятност от фалит на други туроператори. От разговорите, които провеждам в чужбина, разбирам, че останалите туроператори ще се опитат да привлечат клиентите на "Томас Кук", разкри Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Коментари

  1. 2019.10.17 | 10:08

    ангелкова , но ти няма с кво да мислиш бе овца тъпа .

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет