Българи се оказаха в окото на буря в турския курорт Бодрум

  • 09 октомври 2019 09:26

  • 1659
  • 2
Българи се оказаха в окото на буря в турския курорт Бодрум
© Нова телевизия

Българи се оказаха в окото на буря в турския курорт Бодрум. Приземният етаж на хотел буквално е бил потопен под вода. Наложила се е евакуация. След това туристите са преместени в друг хотел. Стаите там обаче били пропити от мухъл и влага. Имало е и хлебарки.

През нощта валя пороен дъжд. Комлексът наистина е голям. Бяхме настанени не в самия хотел, а в малки къщи, които се намират отстрани. Когато отидохме към централния ресторант, видяхме, че има щети. По обяд заваля за трети път. Сградата е построена на склон и водата просто се изливаше като водопад. Туристите се бяха събрали във фоайето. Малко по-късно започна евакуация. Никой обаче не ни информира за нея. Разбрахме случайно. Казаха ни, че ще ни настанят в друг хотел. Мястото обаче беше ужасно. Сега отново сме в стария хотел. Сами поехме риска да се върнем, разказа в сутрешния блок на Нова телевизия потърпевшият Георги Маринов.

Положението в този район на Бодрум беше бедствено. Имало е и жертви. В рамките на 3 часа нашите партньори от турския курорт успяха да евакуират всички. Съжаляваме, че туристите трябваше да бъдат преместени в не толкова хубави хотели, но по-важното беше да няма инциденти. Ще преговаряме българите да получат обезщетение, заяви  директорът на туристическа агенция Яна Хитова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1659 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2019.10.09 | 09:38

1

Където не ги сееш там никнат.

2

2019.10.10 | 20:55

2

Но пък ти отново си изкара чудесно на Сочи.

Добави коментар

Водещи новини