Спад на летния туризъм в Бургаска област

Спад на летния туризъм в Бургаска област с 20% за месец септември спрямо същия период през 2018 година. Това сочат данните на Регионалната бургаска туристическа камара.

Спадът се дължи на фалита на германски туроператор, пренасочване на туристопотоците към Турция, Тунис, Египет, Кипър и Мароко и намаляване на чартърните полети.

Али Адем от 20 години работи като таксиметров шофьор в ''Слънчев бряг''. Казва, че няма работа, защото има много нелегални таксита и самите туристи са бедни. Според него липсата на туристи е осезаема.

Хотелиерите искат спешни мерки.

,,Тази негативна тенденция от фалита на ''Томас Кук'' ще продължи в рамките на 2-3 години, докато компенсираме този голям спад'', коментира за bTV Диана Колчева, председател на сдружение ''Клуб на хотелиера''.

Бързите електронни визи ще бъдат малка крачка.

От туристическия бранш искат създаване и на български гаранционен фонд за евентуални фалити.

Коментари

 1. 2019.10.07 | 09:29

  Щом в Турция не са добре дошли Рус. Фаш. (тер. ристи) и им измислят ограничения, а ние каним и заселваме "блядове" нали сме си КОЛОНИЯ НА р. ф. По добре инвестирайте в концентрационни лагери!!! И двадесет вида вътрешни войски да си направим за да ни пази от "любовта на народа" по Лилипутински модел! Аа и вечния огън да се пренвсе пред паметника на съвецкият окупатор!!! САМО ТАКА ЩЕ ОМИЛОСТИВИМ РУСКИЯ БОТУШ ЩОМ ВИДИМ РУСНАК ТРЯБВА ДА КОЛЕНИЧИМ И ДА МУ БЛИЖЕМ ППДМЕТКИТЕ!!!
  ОСНОВНИ ТЕХНИКИ НА БСП : УСТАВ

 2. 2019.10.07 | 09:13

  Канете още ОНД измет !!! Говорете ми на руски, сложете осморни цени, канете украински персонал, дръжте се с БГ. клиента като втора рака човек и чакайте да дойдем??!
  Приморско, Равда, Несебър, Созопул най вече важи за тях!!!

 3. 2019.10.05 | 19:32

  На година и толкова нема да има,като сте алчни и незнаете как се работи с Господин Клиента.

  1. 2019.10.06 | 21:15

   само си представи какви са немските настроения щом фалират всичко

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет