Японец се влюби в Ивайловград

  • 17 септември 2019 14:25

  • 5489
  • 3
Японец се влюби в Ивайловград
© ТИЦ Ивайловград

Японец прелетя хиляди километра, за да дойде в Ивайловград. Той напусна дома си в Токио, за да разгледа българските забележителности, сред които Паскалевата къща и Вила Армира.

Японецът сам организирал пътуването си до Ивайловград, впечатлен от красивата природа, разказаха за Novini.bg от Туристическия център. Проучил и възможността да си закупи къща в града. Ивайловград се радва на вниманието на чужденци отдавна. Англичани, германци и поляци идват в района всяка година. Жители на Острова са си направили бизнес със земеделие край Ивайловград, а германец е избрал за свой дом село Одринци.

Освен спокойствие и красива природа, в района на Ивайловград има и забележителности, които имат потенциал за развитие. Сред тях е и българската средновековна крепост Лютица от 9-18 в., известна още като Мраморният град или Цитаделата на Калоян. Дупката пък е защитена местност, разположена в землището на Ивайловград.

"Ивайловград има амбиция да се превърне в една от големите туристически точки в България", отбелязаха от Информационния център.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5489 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
1234

2019.09.17 | 18:05

3

Никакви антични забележителнисти няма. Има истинска дива природа. Девствена. В посока към Кърджали. С много животни, и много костенурки. На водопой можеш да видиш десетина на едно место. Има голямо разнообразие от птички. Можеш да се наслаждаваш на песните им по цял ден. Вечер задължително ще чуеш как пеят щурците и една птичка, която излъчва на интервали един звук "чуух". "Армира" няма нищо за гледане. Каквото имаше на времето беше изнесено в София. Сега има само едни основи и малко мозайка. Има много необитаеми изоставени села. Посещавайки едно такова село имаш чувството , че си живял там и си се върнал от оня свят. Там , където е вряло от живот, където е било пълно с деца, сега е абсолютна пустош, обитавана от гущери и змии. Много е красиво по река Арда до Маджарово. Служил съм в Ивайловград 1972-4 г. в МНО с командир Подп. Михайлов, първа рота, старшина Вълканов. След това съм работил в Маджарово, рудник "Капитан Петко".

2019.09.17 | 16:35

2

Моля,не ми го превъзнасяйте Ивайловград чак толкова много...щото го знаем що за...,,град" е...!Само дето завършва на...-,,град"...

Ferdi Mravkata

2019.09.17 | 14:32

1

A Boyko City...

Добави коментар

Водещи новини