Релаксът в чужбина по-изгоден

  • 16 септември 2019 10:49

  • 1852
  • 0
Релаксът в чужбина по-изгоден
© Pixabay

Около 200 лв. ще ни струват 3 нощувки, за да отпразнуваме Деня на Независимостта у нас, пише „Монитор“. Цената включва настаняване в тризвезден хотел при полупансион и празнична вечеря.

Началото на септември е силно за туристическия сезон, голяма част от хората продължават своята почивка или отбелязват Съединението (6 септември) за разлика от края на месеца заради започналата учебна година. Въпреки това цели 170 000 българи ще отпразнуват Независимостта у нас, а други 30 000 ще се отправят към чужбина, показват данни на Института за анализи и оценки в туризма. Тридневна почивка в България излиза около 200 лв. в комбинация с полупансион. Настаняване в тризвезден хотел във Велинград ще струва 192 лв. на човек, като офертата включва използването на басейн, сауна, джакузи и парна баня.

Децата до 6 години се настаняват безплатно, стига да са придружени от двама възрастни. За 4-звезден хотел в Девин цената е 150 лв. на човек за три вечери при използването на ваучер за намаление, който обаче важи само ако резервираме минимум 3 нощувки. С него гостът получава достъп и до минералния басейн на хотела и ще може да се възползва от спа пакет. Голяма част от хотелите предлагат същите оферти, които са продавали и за Деня на Съединението, затова е важно да се провери докога всъщност е валидна отстъпката и обхваща ли тя планувания ни престой. Освен това трябва да внимаваме кога си правим резервация, тъй като повечето оферти изтичат до седмица преди самия празник. Например за периода 20 - 23 септември ще дадем 186 лв. на човек в 5-звезден хотел в Равда при ол инклузив настаняване. Децата до 12 години пък биват настанени безплатно, но само ако резервираме преди 18 септември.

По сайтовете могат да се открият и предложения от къщи за гости, които по тези празници са предпочитани, показват още данни на Института за анализи и оценки в туризма. Наемът на къща в Чепеларе за шестима души за 3 нощувки ще излезе двойно по-скъпо, или 480 лв.

За сумата ще получим самостоятелна къща с оборудвана кухня, три спални, обща баня и тоалетна, малък двор, безплатен интернет и едно паркомясто. Домашните любимци не са позволени, а офертата важи единствено за периода 20 - 23 септември. Ако обаче разбием разходите между наемателите, то крайната цена излиза със 100 лева по-малко, отколкото бихме дали за хотел.

Релаксът в чужбина по-изгоден. По-евтино ще излезе и за тези, които решат да празнуват в чужбина. Причина за това е, че местните хотелиери продължават да пускат намаления от 15% и в края на септември, но само ако имаме минимален престой от 5 вечери. Така тризвезден хотел в Халкидики струва 300 лв. на човек с включен полупансион. В Турция пък е още по-евтино, като за 7 нощувки в 4-звезден хотел ще дадем 252 лв. на човек. Важно условие е, че трябва да платим цялата сума 5 дни преди настаняването.

Последвайте канала на

Novini.bg
1852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини