По-малко туристи във Варна тази година

  • 22 юли 2019 12:14

  • 722
  • 1
По-малко туристи във Варна тази година
© Булфото

В сравнение с миналата година е регистриран спад  на туристите по родното Черноморие.

Според данни на Националния статистически институт във Варна през май са дошли около 16% по-малко гости в сравнение със същия период на 2018-а. Причина за това е изключително силната конкуренция на пазара. Вече са атрактивни дестинации, които бяха в криза в предишните години. През юли и август се очаква нещата да изглеждат по различен начин.

Според представители на бранша действително има намаляване на гостите. Това според тях се дължи както на лошата реклама на родния продукт, така и на липсата на пътна инфраструктура, която да улеснява туризма по Черноморието.

Отиването от София до Гърция е далеч по улеснено, докато АМ „Хемус“ е в ремонт и пътя до морската столица отнема до 10 часа, напомня Булфото.

Последвайте канала на

Десислава Станева
722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
RMM

2019.07.22 | 13:47

1

На кривата ракета космоса и пречи... Сега пътищата виновни и рекламата?? Ами рекламирайте си го, като искате туристи, кой трябва да ви рекламира лайняното море, развалената и супер скъпа храна и високите цени на плажа и плажните аксесоари? Да не говорим за ужасното обслужване от аборигени, които и езици не знаят, както и къде се намират.

Добави коментар

Водещи новини