Полицаи от четири страни дежурят в ''Слънчев бряг''

  • 07 юли 2019 10:41

  • 3717
  • 3
Полицаи от четири страни дежурят в ''Слънчев бряг''
© Кадър: Нова телевизия

Полицаи от четири страни дежурят в ''Слънчев бряг'' редом с българските си колеги. Целта е да стопят езиковите бариери в опазването на реда. Командированите 7 полицейски служители от 4 европейски държави са в курортния комплекс от началото на месец юли. Вече седмица приемат в полицейския участък граждани на свои страни.

,,От всякакво естество, не само от полицейски характер. Помагаме винаги при изгубени документи основно, издаване на документи от нас, които да им послужат при явяването и отпътуването към техните страни. Най-голям процент преобладават престъпленията против собствеността. Това са кражбите, основно на оставени вещи по плажната ивица, басейни и т.н.'', заяви в ефира на Нова телевизия гл. инспектор Живко Даскалов, началник на РУП-Несебър.

Чуждите полицаи ще останат в курорта до 1-ви септември, като в началото на месец август сега работещите ще бъдат заменени от други екипи. По време на престоя си у нас ще патрулират съвместно с българските си колеги.

Важен момент в работата им е обходът с българските им колеги по алеите на комплекса и на плажа. Основната им цел е да покажат на сънародниците си, дошли в България на море, че има към кого да се обърнат за помощ при нужда, както и да им дадат ценни съвети как да пазят вещите си.

За първа година в ''Слънчев бряг'' има командирован полицай от Германия, доволен от работата си с българските униформени. Другите служители на реда са от Полша, Чехия и Румъния. Част от тях вече са работили в курорта предното лято и сега им е по-лесно.

Последвайте канала на

Novini.bg
3717 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.07.07 | 20:32

3

Вярно, те нашите полицаи и български трудно говорят, камо ли чужди езици..!

2019.07.07 | 11:53

2

Не си спомням аз или мой познати в нужда да са получили адекватна помощ от полицай или полиция. Ако не си помогнеш сам просто си пътник . Тия идват само да констатират и пишат протоколи .....

2019.07.07 | 11:45

1

Кой охраняват празните плажове?

Добави коментар

Водещи новини