Ангелкова: Мобилни екипи инспектират всички плажове по Черноморието

  • 03 юни 2019 16:40

  • 336
  • 0
Ангелкова: Мобилни екипи инспектират всички плажове по Черноморието
© Министерство на туризма

Мобилни групи на Министерството на туризма инспектират всички плажове по Черноморието. Проверяват се както плажовете, отдадени на концесия или под наем, така и неохраняемите ивици и гарантирането на свободния пешеходен достъп до тях. Това заяви министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard пред медии във Варна, където направи проверка на Френския залив, село Осеново, община Аксаково заедно с представители на общината, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Поводът за инспекцията са получени в Министерството на туризма сигнали от граждани, че достъпът до плажа е възпрепятстван заради поставени метални ограждения. Бе установено, че част от оградения поземлен имот е частен, но независимо от това пешеходният достъп до морския плаж трябва да бъде осигурен, както изисква законът.

Министър Ангелкова съобщи, че Министерството на туризма е сезирало община Аксаково, която да направи нужните инспекции и да установи дали оградата е законна. В противен случай тя ще трябва да бъде премахната.

От своя страна зам.-кметът на община Аксаково Красимира Дянкова заяви, че общината ще излезе със становище по случая в рамките на седмица. Екипите на Министерството на туризма днес са инспектирали също плажовете на „Ривиера“ и Златни пясъци“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини