Министерството на туризма и Организацията на евреите в България "Шалом" с общ проект за тематичен маршрут

  • 28 май 2019 16:56

  • 523
  • 0
Министерството на туризма и Организацията на евреите в България "Шалом" с общ проект за тематичен маршрут
© Министерство на туризма

Изготвянето на специализиран маршрут за популяризиране на основните еврейски забележителности в страната би надградило усилията на Министерството на туризма за промотиране на културно-историческото наследство на България.

Около тази теза се обединиха министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и председателят на Организацията на евреите в България "Шалом" доц. д-р Александър Оскар, съобщиха от пресцентъра на министерството. Инициативата за популяризиране ще включва ключови за еврейската общност забележителности в 13 общини в цялата страна. Тя ще бъде силен знак на уважение към приноса на еврейската общност в културно-историческо отношение, както и последователна стъпка в усилията за привличане на все повече туристи не само от Израел, но и от компактните еврейски общности в Европа и света, които традиционно предпочитат специализирани туристически продукти.

Държавата Израел е на 11-о място по брой на входящите туристи в България през 2018 г. (245 хил. туристи, или над 17% ръст в сравнение с предходната година). Само за първите 3 месеца на т.г. близо 45 хил. израелски граждани са посетили страната ни (също ръст от 4% в сравнение с аналогичния период на 2018 г.).

Предстоят разговори с общините за консолидиране на информацията за конкретните обекти, които да привлекат още по-голям туристически интерес към страната ни в това направление.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини