Ангелкова на среща с контролните органи в Бургас преди старта на сезона: Добрият имидж на дестинация България е основната ни цел

  • 10 май 2019 17:30

  • 318
  • 0
Ангелкова на среща с контролните органи в Бургас преди старта на сезона: Добрият имидж на дестинация България е основната ни цел
© ПП ГЕРБ

Очаква ни труден сезон с големи предизвикателства и „борба“ за всеки турист. В условията на силна конкуренция в региона запазването на добрия имидж на българския туризъм е сред основните ни задачи през 2019 г., която трябва да изпълним всички според компетенциите си. Това заяви министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard в Бургас на традиционната работна среща с местната власт, контролните институции и бизнеса в навечерието на летния сезон, организирана от Министерството на туризма и община Бургас.

Работим за осигуряването на добър туристопоток и чрез програмата за насърчаване на организирания туризъм, с която да насочим повече чартърни полети към летищата Варна и Бургас през април-май и септември-октомври. За да насърчим туристопотока към България, проучваме и опита на държавите членки на ЕС и вярвам, че това е пътят, информира министър Ангелкова.

В срещата с контролните органи в Бургас тази година участие взеха заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и, министрите на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  и на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и кметът на Бургас Димитър Николов.

Проверките на плажовете стартират от 1 юни, те ще се правят така, че да не пречат на дейността на бизнеса, но ще бъдем безкомпромисни към нарушителите.  Ще продължим да следим и проверяваме всеки сигнал, каза министър Ангелкова.  

Вчера започна общественото обсъждане на Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и заведенията. Доста от залегналите изисквания, които са остарели, са премахнати. Единната система за туристическа информация вече работи и от 1 октомври стартираме с проверките и санкциите за непопълнени данни, подчерта министърът на туризма.

В отговор на журналистически въпроси министър Ангелкова акцентира, че тя и екипът й подкрепят по-високите санкции по ЗУЧК, защото трябва да се опазва околната среда и затова са предложени от ведомството. Те са във връзка с промените, които сме предвидили и са минали през обществено обсъждане. Не подкрепяме обаче между първо и второ четене да се правят съществени изменения, свързани с процеса на управление на морските плажове, без да са обсъдени от обществеността и без за тях да има оценка на въздействието. Смятам, че всички заинтересовани страни трябва да изразят своето становище, категорична бе министърът на туризма.

Областният директор на МВР-Бургас Калоян Калоянов информира, че тази година ще бъдат командировани 781 служители, за да се гарантира спокойствието на туристите. Добрата практика да искаме профилирани служители за различните извършители даде добър резултат и това ще продължи. Ще има и чужди командировани – в Приморско например ще има чешки полицаи. Той припомни, че след предприетите мерки през миналата година са отчетени 23 процента спад на престъпността.

Представителите на КЗП увериха, че и тази година комисията е в пълна готовност да работи за гарантиране правата на потребителите и ще бъдат командировани служители във вътрешността на страната.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини