Николина Ангелкова: Близо 250 туроператора са заличени от началото на мандата ми

  • 12 април 2019 12:18

  • 553
  • 0
Николина Ангелкова: Близо 250 туроператора са заличени от началото на мандата ми
© Министерство на туризма

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard отчете, че резултатите за зимен сезон 2018/2019 г. сочат задържане на нивата от предходния рекорден сезон. Крайните резултати ще са готови април месец, каза тя по време на парламентарния контрол.

За периода декември-февруари посещенията на чужденци са 1 222 613, в сравнение с миналогодишния период има спад от 2,2 процента. Има обаче ръст на реализираните нощувки с 1,6 процента, а ръстът на приходите е с 5,9 процента, заяви Ангелкова.

Министърът посочи още, че основната цел е България да бъде разпознаваема целогодишна дестинация за туризъм. Близо 250 туроператора вече са заличени от началото на мандата, каза още от парламентарната трибуна министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Причина за тази рестриктивна мярка е липса на застраховка, неизпълнение на задължения или повторни нарушения.

Ангелкова припомни, че вече има система за информиране на туристите на сайта на ведомството. Тя осигурява подробности за застраховаката на туроператора и се обновява на всеки три часа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини