Определени са концесионери на морските плажове „Балчик-централен“ и „Слънчев бряг- централен“

  • 27 декември 2018 13:01

  • 724
  • 0
Определени са концесионери на морските плажове „Балчик-централен“ и „Слънчев бряг- централен“
© Pixabay (архив)

След проведен конкурс „Естет Билд" ООД е определен за концесионер на морски плаж „Балчик- централен" в община Балчик, област Добрич, а „РВК 1" ЕООД е определен за концесионер на морски плаж „Слънчев бряг- централен" в община Несебър, област Бургас, съобщиха от правителствената пресслужба.

Инвестициите за подобряване на облика на плажа в Балчик са в размер на 453 102 лв., а за опазването на околната среда, дюните и защитените територии на плажа в Слънчев бряг - в размер на 342 409 лв. „Естет Билд“ ООД се задължава да предлага за целия срок на договора за концесия от 15 г. цена за 1 бр. чадър в размер на 9 лв. с ДДС и цена за бр. шезлонг в размер на 9 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности. За 20-годишния срок на концесията в Слънчев бряг цената за 1 бр. чадър ще е в размер на 10 лв. с ДДС, а цената за бр. шезлонг - в размер на 10 лв. с ДДС.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесиите е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
724 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини