Министър Ангелкова: Регистрация по Закона за туризма вече става само с един клик

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard съобщи на пресконференция, че ведомството е първата държавна администрация, която ще даде възможност на всички, които искат да заявят регистрация по Закона за туризъм, да го направят само с един клик. Услугите ще са достъпни 24 часа, седем дни, а от понеделник системата ще започне работа.

След България такава възможност за общуване с администрацията ще предоставя и Министерството на дигитализацията на Австрия, Европейската комисия също планират подобни електронни услуги. Заявката за регистрация на документите става по електронен път с подписване чрез е-подпис или лицева идентификация. Първоначално е нужна регистрация на сайта на Министерството, която отнема две-три минути, а подписването с електронен подпис става за 10 - 15 секунди. Електронните услуги са разработени на базата на договор с частна компания за четири месеца, като изцяло са спазени изискванията на закона по отношение на защита на личните данни. Цената на договора е 120 000 лева без ДДС, каза министърът.

За една година достъп през министерството ще е безплатен, след това ще има възможност за пет безплатни електронни подписа, а след това достъпът ще става на абонаментен принцип - по два лева на месец. Абонаментът може да бъде прекъсван и по-късно подновяван. Около 1400 - 1500 са заявленията, които годишно за всички услуги получава министерство. Очакванията са от тях над 50 на сто вече да са по електронен път.

До края на тази година се очаква достъпът до системата да може да става от всички страни от ЕС, като към момента това е възможно от 17 държави, а до март ще може почти всички страни по света.

Коментари

 1. 2018.12.01 | 17:01

  По-хубава е от СДС-травестита Цецка Цачева.

  1. 2018.12.02 | 19:01

   Тия са от ГЕРБ бе , хора -защо ги обиждате ? Те не признават ,че 70 % от сдс-ликвидаторите на България ,станаха гербери !

 2. 2018.12.02 | 18:59

  Ами сега , как ще лапат парички седящите на стола държавни служители ? Или ,вече са измислили контра действия. ?

 3. 2018.12.01 | 15:32

  пак показаха на тате коня , ама моля ви се не показвайте тая крастава кобила

  1. 2018.12.01 | 15:57

   Вярно бате , много мяза на коня на тати.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Избрано от Интернет