Балкански държави договарят съвместни маршрути за привличане на туристи

  • 26 октомври 2018 12:13

  • 845
  • 0
Балкански държави договарят съвместни маршрути за привличане на туристи
© Pixabay

Вече тече договаряне на съвместни туристически маршрути между България и други балкански страни, съобщи днес във Варна зам.-министърът на туризма Любен Кънчев. По думите му с реализацията на такива проекти могат да бъдат привличани гости от далечни дестинации, които ще получат възможност да разглеждат повече неща. Кънчев посочи, че разговори за съвместни маршрути се водят с Гърция, Румъния, Турция. Той уточни, че обсъжданията ще продължат на предстояща международна конференция в София на 15 и 16 ноември.

До края на август ръстът на туристите у нас е 7,2 процента, допълни зам.-министърът.

По думите му приходите в сектора са достигнали близо 3 милиарда лева, което е с около 4,5 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година.
Зам.-министър Кънчев бе сред гостите на 11-я Черноморски туристически форум, който започна днес край Варна. Тази година дискусиите са посветени основно на развитието на устойчиви местни и транснационални продукти.

По време на форума председателят на Варненската търговско-индустриална камара Иван Табаков съобщи, че организацията е партньор по голям международен проект на стойност над 1,3 милиона евро, насочен към обучението на кадри за туризма. В проекта са включени институции от 13 европейски държави, а основната цел е подготовката на млади хора без висока степен на образование и квалификация.

Последвайте канала на

Нора Виткова
845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини