Министерството на туризма планува да заличи от регистъра 71 туроператора

  • 18 септември 2018 18:09

  • 2639
  • 3
Министерството на туризма планува да заличи от регистъра 71 туроператора
© Gettyimages (архив)

Министерството на туризма започва процедура по прекратяване на регистрацията и заличаване от Националния туристически регистър (НТР) на общо 71 дружества, регистрирани като туроператори, информираха от пресцентъра на туристическото ведомство.

Причината е, че компаниите не са представили задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“, което е изрично условие за извършване на туроператорска дейност. Процедурата се извършва със заповед на министъра на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по предложение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти към ведомството. В нея участват експерти от Министерството на туризма, както и сдружения на туроператори и турагенти.

Заличените дружества няма да бъдат премахнати от НТР, но ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им са оцветени в червено. Така потребителите при справка в регистъра ще получават информация дали туроператорът
е коректен и извършва дейност, спазвайки закона.

Задължително условие е регистрираният туроператор ежегодно да сключва договор за застраховка „Отговорност на туроператора“ с дружество по смисъла на Кодекса за застраховането и да я представи на министъра на туризма. След това тя се вписва и в Националния туристически регистър.

Основна част от дружествата, чиято регистрация ще бъде прекратена, са със седалища и адрес на регистрация в София, Варна и Бургас. Има и туроператори от Пловдив, Велико Търново, Плевен и Добрич.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2639 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2018.09.19 | 06:50

3
А адвокатите и те трябва да правят.
Димо

2018.09.18 | 19:40

1
А кой ще провери защо един туроператор който прави по 500 хиляди оборот прави застраховка само за 25 хиляди?За мен това е по големия проблем!
Уча се !

2018.09.18 | 22:14

2
Ти знаеш ли от 500 хиляди оборот, колко е печалбата !?

Второ, застраховкоа не се плаща на базата на оборот или.печалба !

Това не е данък !

И изобщо, защо пиш глупости, като си неграмотен !?


Добави коментар

Водещи новини