Ще се превърне ли България в една от най-устойчивите летни туристически дестинации

  • 09 август 2018 08:29

  • 2607
  • 3
Ще се превърне ли България в една от най-устойчивите летни туристически дестинации
© Булфото (архив)

Според данните към момента, ще се изпълни очакваният 5% ръст на туристи през лятото в България. Така Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard, министър на туризма, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия изгони ли летовниците лошото време през юни и юли месец.

До момента има над 3 644 000 чуждестранни туристи. Ако тенденцията се запази, и наистина се осъществи въпросният 5% ръст, България ще се превърне в една от най – устойчивите летни туристически дестинации, съобщи Ангелкова.
Тя коментира и случая с измамените с екскурзия за Канада българи, които все още чакат да им бъде изплатено обезщетение.

По думите й, ще бъде подаден сигнал за турагенцията в Прокуратурата, защото собственичката прекратява дейността в една фирма, а създава нова, което е предпоставка за незаконни дейности, обясни министърката.

"Това ни се случва за първи път. Неизпълнение на такъв тип договори с такива размери не се е случвало досега. Мислим за промени в закона", каза Ангелкова.

"В случая, съгласно кодекса, застрахователят изплаща дължимото на потребителя, а остатъкът следва да се предяви чрез съдебен иск. Ще направим всичко възможно да помогнем", поясни министърът. 

"Качеството на туристическия продукт се повишава и това се вижда", заяви още Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2607 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.08.09 | 19:40

3
Няма начин с тези фекална яма наречена Черно море и бетон като добавим и крим контингента картината е пълна.
Зи

2018.08.09 | 16:49

2
Ще се превърне в една помийна яма в която освен да си изливат лайната хилядите хотели, хотелчета,вили,вилички и палати, заведения и заведенийца няма да служи за нищо друго. През последните години една министърка прави всичко възможно да бъдат прогонени всички що годе свестни хора и там да ходят само пияници, наркомани, педофили, проститутки и всякаква друга гмеж...и то доста успешно. Не знам каква е цената, но добре, че Гърция е близо

2018.08.09 | 09:37

1
Да ,да с плаващи лайна в морето и най-евтини и нискокачествени продукти с високи цени в заведенията ще спечелим туристи, АМА КЛОШАРИТЕ на Европа и Азия ! Гарантирано разстройство,"дране" по-заведения и забавленбия,измами и кражби отвсякъде и ЕЙ ГО НА станахме водеща туристическа дистинация.

Добави коментар

Водещи новини