Порция пържена цаца по родното Черноморие подгони гръцките цени

  • 21 юни 2018 19:57

  • 24307
  • 6
Порция пържена цаца по родното Черноморие подгони гръцките цени
© Pixabay

Порция пържена цаца по родното Черноморие още в началото на летния сезон подгони гръцките цени, пише „Монитор“. В ресторантите по крайбрежната алея Дамбата в Балчик порция пържен сафрид се предлага за 10 лева, което е с 2 лева по-скъпо от миналото лято по това време.

Пържената цаца вече скочила с 1.50 лв. и сега се продава за 6.50 лв. В съседна Гърция в обикновено заведение пържена порция дребна риба може да се намери и за 3-4 евро, твърдят запознати. По- хубавите риби там са по 15 евро за килограм. В кръчмите по родното море порция пържен калкан върви почти за същите пари - 28 лв.

В по-елитните ресторанти във Варна и на Златни пясъци дребната трицона пък изобщо отсъства от менюто, както е било и в други години. Порция калкан обаче може да се поръча по 26 -30 лева, колкото е килограм от деликатесната риба на борсата. Чернокопът е 10-12 лева, но в повече от случаите липсва в менюто. Капанчетата предлагат рибена чорба за 2,50 до 4,50 лв., а порция сафрид е на миналогодишните цени от 8-10 лв. Кръчмарите обаче се оплакват, че клиентите рядко го поръчват, защото е турски или гръцки. Сега пък от новия улов цената му трябва да скочи двойно, което също е притеснително.

Последвайте канала на

Novini.bg
24307 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
hawkeye

2018.06.22 | 00:47

3
Ходете още на нашето блато и правете мутрите милионери.
ЧЕРНО МОРЕ

2018.07.07 | 16:05

6
Ей селянин, скапан, вземи да млъкнеш, защото нашето Черно море е най-хубавото, като има скапани балъци, като теб плащайте тройно в Гърция и си трошете грозните глави!Жалко, че има много нещастници като теб!
100

2018.06.22 | 05:50

5
Да си я хапват сами
Ivan

2018.06.22 | 01:22

4
Samo mochenizi ima na moreto

2018.06.22 | 00:17

2
Защо защото сме българи защо.. българина винаги намира начин да прецака сънародниците си! Затова в чужбина някой сънародници казват..щом са българи не искаме и да знем за тях!
Турист

2018.06.21 | 22:04

1
Абе защо родния сафрид трябва да бъде по-скъп от турския? Да не би да се плаща мито за него или....... ?!?!

Добави коментар

Водещи новини