"Юлен" в синхрон с главния прокурор за концесията на ски зона Банско

  • 12 юни 2018 18:22

  • 3998
  • 5
"Юлен" в синхрон с главния прокурор за концесията на ски зона Банско
© Булфото (архив)

Главният прокурор Сотир Цацаров е отправил препоръка към правителството да предприеме незабавни действия, за да се промени договорът с "Юлен" за концесията на ски зона Банско, съобщиха от прокуратурата. Според Цацаров трябва да се осигури пълно съответствие за ползваната площ с тази по сключения концесионен договор. Това трябвало да стане при съобразяване с разпоредбите на действащото законодателство, включително и в частта относно определянето на концесионното възнаграждение.

От "Юлен" коментираха, че те също настояват за преговори, с които да се изчистят всички неясни моменти. И са настояли за това с писмо от март тази година, но все не са започнали разговори. От компанията концесионер допълват, че проверката на Върховната касационна прокуратура не е открила нарушения и няма посочени такива в препоръките на Цацаров.

ВКП стартира проверката на предоставена концесия в Национален парк "Пирин" по сигнала на "Зелените" през март, отбелязва "24 часа".

От прокуратурата уточняват, че са отделени материали по договори между Българската федерация по ски и Министерство на младежта и спорта, за да се установи дали има неправомерно разходване на средства от държавния бюджет. Документите са изпратени по компетентност на Софийска градска прокуратура за допълнителна проверка.

Novini.bg
3998 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Павел

2018.06.13 | 14:16

2
Ми редно е да се оправят нещата, не виждам никва драма аз
x

2018.06.26 | 11:35

5
Драмата е, че вече 15 години концесионерът ползва 2 пъти повече, пък има договор и плаща за 2 пъти по-малко.
Симо

2018.06.16 | 11:07

4
Класическо недоглеждане при дългосрочни договори. Ще го оправят.
Васил

2018.06.13 | 20:21

3
Да седнат страните и да прегледат договора, а не да се правят панаири и да се ходи по свирката на зелените, които започнаха предизборна кампания за новата им коалиция.
Борислава

2018.06.13 | 13:41

1
Нормално е и двете страни да искат яснота, така че до тук нищо лошо. Въпросът е, че зелените пак ще търсят нередности и ще викат на черното бяло, ама с техните истерии сме свикнали.

Добави коментар

Водещи новини